“JURI“ GA POLA EVROPE

Prema novom ugovoru krilni napadač Milana zarađivat će više od sedam miliona eura godišnje

On je 2018. godine bez dozvole prešao iz Sportinga u Lile

Već ima učinak od 11 golova. Twitter

Z. K.

9.4.2023

Krilni napadač Milana Rafael Leao ima ugovor sa "Rossonerima“ do ljeta 2024. godine, i već dugo se postavlja pitanje da li će šampion Italije uspjeti da sa njim produži saradnju. Iako ga “juri“ gotovo polovina Evrope, zbog posebnog razloga Milan je ispred svih u trci za Leaov potpis.

Platit će i njegov dug

Naime, pored nove i poboljšane plate, Milan je Portugalcu ponudio da plati kaznu koju Leao duguje svom bivšem klubu Sportingu iz Lisabona. On je 2018. godine bez dozvole prešao iz Sportinga u Lile, a lisabonski klub je tražio i našao zakonsku satisfakciju.

Leao je odlučio da napusti Sporting koji je bio u ogromnoj rezultatskoj krizi, a haos se osjetio u svim segmentima kluba. Navijači su više puta napali igrače na treningu i na ulici, a uprava nije željela da preuzme odgovornost za ono što se dešava.

Odigrao 36 utakmica

Godinu kasnije, Lille je prodao Lea Milanu za 35 miliona eura. Sporting je tražio mnogo veći iznos, ali je CAS (Sud za sportsku arbitražu) presudio da Sportingu pripada 16 i po miliona eura, koliko je tada vrijedio Leao, plus tri miliona eura kao obeštećenje.

Prema novom ugovoru u Milanu, Leao bi trebalo da zarađuje nešto više od sedam miliona eura godišnje. Portugalac je ove sezone odigrao 36 utakmica za Milan u svim takmičenjima i već ima učinak od 11 golova i deset asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.