ENGLESKA PREMIJER LIGA

Stota asistencija De Brujnea: Niko nema lijeka za Halanda

Haland je najbolji strijelac engleske Premijer lige sa 30 postignutih golova, a dva od tih 30 je dodao upravo danas

Haland: Postigao fenomenalne makazice u pobjedi Sitija. AP

8.4.2023

Mančester siti je slavio na gostovanju kod ekipe Sautemptona bez većih problema. Rezultat je glasio 1:4, a norveški napadač Erling Haland (Haaland) je nastavio da rešeta mreže.

Sveci su se držali do 45. minute, a onda su na scenu nastupili Kevin De Brujne (Bruyne) i Erling Haland (Haaland). Belgijski reprezentativac je uputio centaršut, a Haland je preskočio odbranu i zakucao loptu u mrežu. De Brujne je tako postao najbrži igrač koji je došao do 100 asistencija u Premijer ligi.

Džek Griliš (Jack Grealish) je poduplao vodstvo, nakon što je istrčao kontru golman Sautemptona mu je odbranio prvi udarac, ali mu se lopta vratila nazad u noge i nije imao problema da ga matira iz druge. 

U akciji dva prethodna strijelca, Griliš je za 0:3 asistirao Halandu, koji je na spektakularan način postigao svoj 30. gol u Premijer lige ove sezone. Naime, Norvežanin je makazicama poslao loptu iza golmanovih leđa.

Seku Mara (Sékou) je uspio postići počasni pogodak za Sautempton u 72. minuti, a napadač Sitija, Julian Alvarez je postavio konačan rezultat tri minute kasnije. 

Mančester siti je i dalje 5 bodova iza prvoplasiranog Arsenala i sigurno je da će se ova žestoka borba nastaviti do kraja sezone. Ono što im sada dolazi je sudar sa Bajern Minhenom u četvrtfinalu Lige prvaka. 

Sautempton je posljednja ekipa lige i nalaze se četiri boda iza Evertona koji je prvi iznad opasne zone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.