LA LIGA

Atletiko Madrid siguran: Golovi posvećeni saigraču u teškom periodu života

Fudbaleri Atletiko Madrida posvetili gol kolegi Anhelu Korei , kojem je majka prije nekoliko dana preminula poslije teške borbe za bolešću

Atletiko Madrid: Slavili na teškom gostovanju. Screenshot/Twitter

9.4.2023

Atletiko Madrid je na gostovanju kod Rajo Valjekana slavio rezultatom 0:2. 

Jorgandžije su povele u 16. minuti, nakon odlično istrčane kontre u kojoj niti jedan igrač nije dirao loptu više od jednom. Grizman (Griezmann) je pronašao Moratu, a španski napadač je loptu proslijedio za Nehuela Molinu koji je zatresao mrežu Valjekana. 

Dirljiva proslava je uslijedila, u kojoj su fudbaleri Atletiko Madrida posvetili gol kolegi Anhelu Korei (Angel Correa), kojem je majka prije nekoliko dana preminula poslije teške borbe za bolešću.

U 24. minuti su uspjeli poduplati to vodstvo. Janik Karasko (Yannick Carrasco) je izveo korner, a najviši je u šesnaestercu bio defanzivac Madriđana, Mario Hermoso. 

Rajo Valjekano je u 62. minuti ostao bez igrača, pošto je Florijan Leđuen (Florian Lejeune) dobio crveni karton. 

Do kraja su uspjeli smanjiti prednost Atletika, prelijepim pogotkom Frana Garsije (Fran Garcia), koji je loptu primio na 40-ak metara, dao sebi malo fora i raspalio loptu koja je završila iza leđa Jana Oblaka. 

Ipak, to je bilo jedino što su uspjeli uraditi do kraja utakmice. 

Atletiko Madrid je na dobrom putu da igra Ligu prvaka i naredne sezone, pošto su treći sa 57 bodova, što je 10 više od Viljareala koji je peti.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.