POTREBNA MU POMOĆ

Bivši engleski reprezentativac snimljen kako konzumira razne opijate

Sten Kolimor zatražio hitnu reakciju nadležnih i zatražio da se pomogne Aliju

Dele Alli: Potrebna mu pomoć. Mirror

Z. K.

11.4.2023

Sten Kolimor (Stan Collymore), nekadašnji fudbaler Liverpula, pozvao je nadležne da reagiraju i pomognu Dele Aliju (Alli) nakon što je karijera ovog bivšeg engleskog reprezentativca doživjela potpuni krah.

Naime, u javnosti je jučer objavljena fotografija na kojoj Englez konzumira razne opijate na jednoj zabavi, zbog čega se traži hitna reakcija. Iako se radi o legalnim opijatima poput nitrat-oksida, duhana za žvakanje i raznih alkoholnih pića, čini se da Aliju zaista treba pomoć.

Upravo je Kolimor jedan od najglasnijih zagovornika brige o mentalnom zdravlju nogometaša, a on je zatražio hitnu reakciju nadležnih. Kolimor je pozvao Udruženje profesionalnih fudbalera (PFA) te Nogometnu asocijaciju Engleske (FA) da hitno reagiraju i pokušaju pomoći nekada najvećem talentu britanskog nogometa.


Nakon kraha karijere Engleza, izjava njegovog bivšeg trenera Hosea Murinja (Jose Mourinho) došla je u fokus javnosti. Slavni portugalski stručnjak davao je savjete od srca Aliju, ali ga on nije poslušao.

- Meni je danas 56 godina, a jučer sam imao 20. Jednog dana probudit ćeš se i žaliti što nisi postigao ono što si mogao postići - govorio je Murinjo u septembru 2020. godine.

Iako je Dele Ali do prije nekoliko godina važio za najtalentiranijeg engleskog fudbalera on je zbog užasne radne etike i kontinuiranih skandala uništio svoju karijeru. Dotakao je samo dno, a ne žele ga više ni u Bešiktašu, gdje su zaključili posudbu na kojoj je trebao oživjeti svoju karijeru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.