VRH BAVARACA NEZADOVOLJAN

Nervoza u Bajernu sve veća: Kan igrače proziva javno, Salihamidžić ih preslušava nasamo

Promjene u Bajernu koje su se desile otkazom Julianu Nagelsmanu i dovođenjem Tomasa Tuhela nisu uspjele

Kan i Salihamidžić nezadovoljni igračima. Screenshot/Twitter

N. H.

19.4.2023

Promjene u Bajernu koje su se desile otkazom Julianu Nagelsmanu (Nagelsmann) i dovođenjem Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) nisu uspjele. 

Tačnije, rezultirala je apsolutnim debaklom. U pet utakmica pod novim, uglednim trenerom Bajern je pobijedio samo dvije.

Loši rezultati

Usput su ispali iz Kupa Njemačke porazom na svom terenu (1:2) od Frajburga, a uvjerljivim porazom (3:0) kod Mančester sitija su došli na ivicu ispadanja iz Lige prvaka već u četvrtfinalu. Samo remijem, i to na svom terenu, za vikend protiv Hofenhajma koji su sebi napravili dodatne probleme i u odbrani naslova Bundeslige.

Kan proziva igrače u medijima

Zato je prije današnje uzvratne utakmice u Minhenu protiv Sitija označena opća mobilizacija. To je objavio izvršni direktor Oliver Kan (Kahn) intervjuom u njemačkom Bildu, u kojem je žestoko prozvao igrače i trenera.

- Igrači Bajerna morali bi znati ono što mi se po njihovim igrama u posljednje vrijeme čini da ne znaju šta je Bajern, i to posebno u odlučujućoj fazi sezone. Još uvijek bi imali šansu protiv Sitija samo ako bi to pokazali na terenu – kazao je Oliver Kan i dodao:

- U posljednjim utakmicama bilo je teških kikseva koje Tomas Tuhel mora riješiti. Ekipa pod njim mora pronaći formu i konstantnost. Naša konstanta je da nismo konstantni. U ekipi imamo preko 20 reprezentativaca tako da joj sigurno ne manjka kvalitete. Ono čega u posljednje vrijeme definitivno nema je volja.

To nije i ne smije biti odlika ovog kluba, koji prije svega krasi ambicija. Bajern baš uvijek ide na pobjedu. Zato nas bole igre i rezultati u posljednje vrijeme. Ispadanje iz kupa, samo bod protiv Hofenhajma... naravno da smo zamišljali potpuno drugačije ishode – zaključio je Kan.

Braco insistira na samokritici

Bild također piše da se odvija i veliko „pranje“ Bajernovog personala.

Oni navode da sportski direktor Hasan Salihamidžić pojedinačno razgovara s igračima. Braco insistira na tome da pokažu više samokritike i preuzmu odgovornost, smatrajući da više nema mjesta ni vremena za isprike.

Uprava je također ogorčena igračima, ističe Bild.

- Vrh kluba poručio je da svaki igrač odmah mora pokazati je li dovoljno dobar za Bajern. Brzo je kraj sezone, a tada će se analizom utvrditi ko od njih ima budućnost u Bajernu, a ko mora otići – navodi se na kraju teksta njemačkog lista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.