ZAVRŠIO KARIJERU

Izašao iz zatvora i zaigrao u Dinamu

Najviše se istakao protiv Hajduka u Superkupu kada je svojim obranama penala donio trofej

Prikrivao ubistvo. Twitter

E. A.

22.4.2023

Pablo Migliore danas 41-godišnjak koji je kratak dio karijere proveo i u zagrebačkom Dinamu, gostujući u jednoj emisiji utvrdio je da je njegov slučaj vjerovatno jedinstven u svijetu i vrijedan Ginisove knjige rekorda.

Radi se o njegovom angažmanu za Dinamo odmah po izlasku iz zatvora. Argentinac, koji se prije deset godina kratko zadržao u Maksimiru, u Dinamo je stigao u ljeto 2013. godine, a iz kluba je otišao nakon mjesec dana. Branio je u samo tri utakmice.

Najviše se istakao protiv Hajduka u Superkupu kada je svojim obranama penala donio trofej. Otišao je zbog sukoba s trenerom Krunom Jurčićem, ali i zbog toga što se nije uspio prilagoditi na život u Zagrebu bez obitelji, piše Index.hr

Prikrivao je ubistvo

Migliore je i prije dolaska u Dinamo bio poznat u Argentini jer je 40 dana proveo u zatvoru zbog navodnog sudjelovanja u ubistvu koje je pomogao prikriti. Dok je branio za San Lorenzo, 2013. godine priveden je nakon utakmice protiv Nevelsa (Newellsa) pod optužbom da je prikrivao zločin Maksimilijana Mazara (Maximiliana Mazzara), drugog čovjeka ultrasa Boce Juniorsa, koji je bio optužen za ubistvo.

Nakon 40 dana pušten je na slobodu, a za to je plaćeno pola miliona pesosa jamčevine. Sad je o tome pričao i istaknuo:

- Ovo mora biti u Ginisovoj knjizi. Izašao sam iz zatvora Ezeiza, a četiri sedmice kasnije već sam igrao Ligu prvaka. Sportski direktor Dinama nazvao me dok sam bio u zatvoru Ezeiza - kazao je. 

Zatvorsko iskustvo

Kad je prije dvije godine za ESPN opisivao svoje zatvorsko iskustvo, rekao je:

“U zatvoru vrijedi ona – koliko imaš, toliko vrijediš. Mene nitko nije dirao tamo, svi su znali da ništa nisam skrivio. Više su mi dosađivali čuvari. Te idi kod direktora, te ovaj se hoće slikati s tobom. Ma pustite me, kakvo slikanje. Među robijašima svi su znali tko je zbog čega tu. Zamisli da sjediš s nekim kao mi sada. Poslije četiri sata svatko zna sve o svakome."

- Moraš poštovati sam sebe, a ne da bi nešto pokazao. Ne preostaje ti ništa drugo. I nije uvijek bilo samo rukama, nego prvom stvari koju dohvatiš. Ponekad su se po noći znali čuti i pucnjevi iz vatrenog oružjA -  istakao je.

Migliore je karijeru završio 2017. godine u Barakas Centralu (Barracas).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.