MOSTAR

Zrinjski i Velež večeras na derbi susretu 27. kola Premijer lige BiH

Obje ekipe dočekuju derbi u velikoj formi

Sa konferencije za medije. Fena

FENA

23.4.2023

Nogometaši Veleža i Zrinjskog večeras od 20 sati i 30 minuta na stadionu ''Rođeni'' igrat će derbi susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe dočekuju derbi u velikoj formi. Plemići su dobili svih 13 ovogodišnjih utakmica, te 15 u nizu, a imaju i nevjerojatan niz od 25 utakmica bez poraza. Veležu je jedini poraz u nastavku sezone upravo od Zrinjskog, a nedavno primljeni gol duboko u sudačkoj nadoknadi od Tuzle prekinuo je njihov niz utakmica bez primljenog pogotka.

Trener FK Veleža Nedim Jusufbegović izjavio je uoči utakmice kako je njegova ekipa sposobna i spremna odgovoriti i suprotstaviti se ekipi Zrinjskog na najbolji mogući način. Dodao je kako su od prije ozlijeđeni Dino Hasanović, Adin Bajrić i Jovan Blagojević, dok su svi ostali zdravi i u formi.

Šef stručnog stožera prve momčadi HŠK Zrinjskog Krunoslav Rendulić izrazio je radost što je utakmica gradskih rivala ponovno probudila veliko zanimanje.

- Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije momčadi u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji nogomet igra u Mostaru – ocijenio je Rendulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.