PRIPREME ZA FINALE

Održan sastanak predstavnika Veleža i Zrinjskog: Organizacija Kupa BiH u centru dogovora

Prisustvovale su delegacije oba kluba u prostorijama N/FS BiH

Sastanak predstavnika Veleža i Zrinjskog. N/FS BiH

N. H.

3.5.2023

U prostorijama N/FS BiH održan je sastanak predstavnika finalista Kupa Bosne i Hercegovine, na kojem su prisustvovale delegacije iz Veleža i Zrinjskog.

Tema sastanka je bila organizacija finalne utakmice Kupa-a BiH koja će biti odigrana na stadionu „Bilino polje“ u Zenici 17. maja u 18:00 sati.

Razgovor o organizaciji

Sastanku su prisustvovali u ime Veleža direktor Sanjin Alagić i komesar za bezbjednost Adis Karadža, a u ime Zrinjskog predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, direktor Ivan Beus, glavni tajnik Darko Marić i voditelj marketinga Mario Pandža.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja. Istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine. 

Predstavljen plan

Predstavnici N/FS BiH su predstavili organizacioni plan, protokol događaja i raspored aktivnosti za ovu utakmicu. Razgovaralo se o svim detaljima vezanim za organizaciju ovog događaja.

Generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić istakao je da je finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, te da je organizacija ove utakmice izuzetno bitna za promociju bh. sporta.

- Naš cilj je da ovaj događaj protekne u najboljem redu, da sve bude pripremljeno na vrijeme i da se utakmica odigra u sportskom duhu. Zajedno sa predstavnicima klubova i nadležnim institucijama radimo na tome da organizacija finala Kup-a BiH za ovu sezonu bude na najvišem nivou. S tim u vezi smo blagovremeno započeli sve pripremne radnje, neophodne za održavanje ovog događaja - rekao je Džemidžić.

Svi prisutni su se složili da će, bez obzira na kompleksnost i zahtjevnost organizacije ovakve utakmice, uz konstruktivnu saradnju svih zainteresovanih strana uključenih o organizaciju događaja, realizacija biti na najvišem nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.