NA MEČU S REALOM

Iz UEFA-e priznali da je sudija pogriješio: Objasnili zašto je priznat gol Sitija

BeIN televizija je odmah nakon završetka utakmice navela kako je Real oštećen, te da je lopta u akciji prije ove u kojoj je pao pogodak izašla

Lopta izašla van igre. Twitter

E. Ć.

10.5.2023

Real Madrid i Mančester siti su odigrali bez pobjednika u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (1:1), a mnogo pažnje izazvao je gol Sitija zbog kojeg se oglasila i UEFA.

Madriđani su vodili od 36. minute golom Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior), a za Siti je strijelac bio Kevin De Brujne (De Bruyne) u 67. minuti.

Akcija kod gola Sitija izazvala je mnogo polemike. BeIN televizija je odmah nakon završetka utakmice navela kako je Real oštećen, te da je lopta u akciji prije ove u kojoj je pao pogodak izašla van igre.

Eurosport piše kako su mu izvori iz UEFA-e potvrdili isto:

- Bernardo Silva je loptu poslao van terena, ali VAR se nije smio uključiti kod De Brujneovog gola jer je odmah nakon izlaska lopte u aut nju osvojio Real. Tako je došlo do promjene posjeda i nove akcije. 

Dakle, riječ je propustu pomoćnog sudije na toj strani, koji nije signalizirao da je bio aut, ali VAR se zbog ovoga ne može uključiti još jednu akciju kasnije, odnosno prilikom gola Mančester sitija - naveli su iz UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.