NEGODOVALI U STUDIJU

UEFA odabirom igrača utakmice Real - Siti iznenadila bivše zvijezde: "Ma dajte"

Tu je razlika između bivših igrača i onih za koje ne znam ko su koji su glasali, rekao je Anri

Neslaganje u studiju sa odlukom UEFA-e. Twitter

E. Ć.

10.5.2023

Sjajni Belgijanac Kevin De Brujne (De Bruyne) bio je strijelac izjednačujućeg gola svog Mančester sitija protiv Reala (1:1), a proglašen je i igračem prve polufinalne utakmice ova dva rivala.

Odluka UEFA-e da njemu uruči ovo priznanje iznenadila je bivše fudbalere, a danas stručne komentatore CBS-a Tjerija Anrija (Thierry Henry), Džejmija Karagera (Jamie Carragher) i Mičaha Ričardsa (Micah Richards).

Ričards je bio mišljenja da je igrač utakmice trebao biti Vinisijus (Vinicius Jr.), Karaher se dvoumio između Vinisijusa i Kamavinge (Camavinga), dok je Anri bio mišljenja da mogu biti obojica.

- Vinisijus je igrao na svojoj poziciji, a svi znamo što može napraviti. No Kamavinga nije lijevi bek, a sada na tom mjestu igra dva mjeseca. Ulazi u sredinu, razigrava, sudjeluje u odbrani i djeluje moćno. No Vinisijus će biti na naslovnicama - izjavio je Anri.

Nakon što je voditeljica rekla da je De Brujne dobio priznanje, Anri je rekao:

- Tu je razlika između bivših igrača i onih za koje ne znam ko su koji su glasali.

Reagovao je i Karager.

- Istina je, to uopće nije ista stvar. Volim Kevina, zabio je fantastičan gol. Kažete da Vinisijus nije igrač utakmice? Ma dajte - poručio je Karager.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.