OČEKUJU IH SANKCIJE

Napad huligana Espanjola iz novog ugla: Pogledajte novi snimak haosa koji su napravili

Incident koji su napravili navijači Espanjola poslije poraza od gradskog rivala, Barcelone, dobio je novi ugao

Novi snimak incidenta na stadionu Espanjola. Screenshot/Twitter

N. H.

15.5.2023

Haos nakon gradskog derbija Espanjola i Barcelone i dalje je u fokusu javnosti, a španska Marca objavila je snimak na kojem pokazuje kako je sve nastalo.

Fudbaleri Barcelone sinoć su rezultatom 4:2 slavili na gostovanju kod gradskog rivala i kod ljutog protivnika osvojili titulu prvaka Španije.

Nezadovoljni navijači nisu mogli gledati slavlje protivničkih, kao ni tugu svojih igrača, pa su ljutiti „upali“ na teren. Igrači Barcelone su počeli panično bježati u svlačionicu. 

S tribine, gdje su smješteni najvatreniji ultrasi Espanjola, krenuo je haos. U novom snimku se odlično vidi kako je sve nastalo, a huligani su prvo srušili zaštitnu ogradu.

Prvo su tek pojedinci uskočili na travnjak, ali onda su za njima utrčale i desetine drugih na teren i krenuli u potjeru za fudbalerima mrskog rivala.

Čak su ih podržali i oni koji nisu utrčali pa su pjevali da ih „stignu i uhvate“, potencirajući sukob s protivničkim fudbalerima.

Espanjol sigurno očekuje žestoke sankcije nakon nereda, a da stvar bude još gora oni se nalaze na 19. mjestu sa 31 osvojenim bodom, četiri manje od Valjadolida, prve ekipe iznad zone ispadanja. Nakon što su njihovi navijači ovo uradili, vrlo je moguće da će u finišu sezone biti i bez navijača na tribinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.