NAPADAČ ŽELJEZNIČARA

Sulejman Krpić za "Avaz": Volio bih da izborimo Evropu zbog navijača

Postigao dva gola Sarajevu i izjednačio Muharemovićev rekord

Krpić: Imao i druge ponude. FK Željezničar

16.5.2023

Sulejman Krpić bio je junak Željezničara na posljednjem sarajevskom derbiju odigranom na Koševu (2:2). Ušao je u igru na startu drugog dijela i postigao dva gola – prvi u 78., a drugi u šestoj minuti nadoknade.

S ta dva gola, Krpić se izjednačio s Dželaludinom Muharemovićem na vrhu vječne liste strijelaca "Plavih“ protiv Sarajeva (6).

- Nismo imali puno vremena, ali smo se spremali maksimalno. Išli smo na pobjedu, ali neke stvari nam nisu išle od ruke. Iako nisam bio u prvih 11, čekao sam svoju priliku. Šef je napravio dobre izmjene i unijeli smo energiju koja je trebala naročito mladim igračima, kojih je bilo dosta u našem timu.

Ja sam u igru ušao sa 300 posto i Bog me nagradio. Volio bih da to bude na svakoj utakmici. Svi volimo zabijati golove, ali derbi je derbi – rekao je Krpić za "Dnevni avaz".

Krpić i Cocalić: Slavlje nakon utakmice. FK Željezničar

Krpić kaže da nije razmišljao o Muharemovićevom rekordu, u glavi je imao samo da uđe u igru i pomogne svojoj ekipi. Inače, prije derbija je imao jedan gol na svom kontu od povratka u Željezničar. Iako je dobro igrao, trudio se, pogodaka nije bilo.

- Osjećam se dobro i mislim da igram korektno, ali da nije bilo pravih prilika. Pratio sam Želju i prije mog dolaska. Kada pogledate napadače prije i oni nisu zabijali golove. Neki drugi sistem se igrao, taj sistem ne paše klasičnim napadačima. Mi ako nemamo tih lopti, odmah nema ni golova – naveo je Krpić.

Do kraja sezone su ostale još dvije utakmice, a Željezničar je i dalje u igri za plasman u Evropu.

- Kada sam došao u Želju, cilj je bila Evropa. Imao sam ponude nekih drugih klubova koji se ne bore za Evropu, ali želio sam na Grbavicu. Bit će teško, ali ćemo dati sve od sebe da izborimo Evropu.

Htio bih se zahvaliti navijačima, koji su naš 12. igrač, ne samo Manijaci, nego svi navijači. Volio bih da se zbog njih izbori Evropa i da idemo korak prema naprijed – poručio je Krpić za "Dnevni avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.