NOVI SKANDAL U TULUZU

Posuđivao novac od saigrača zbog gubitka na kladionici: Oni odbili igrati dok im sve ne vrati

Defanzivac Tuluza, Rasmus Nikolaisen, ranije u karijeri je već kažnjavan zbog klađenja

Nikolaisen: Posuđivao novac od saigrača zbog klađenja. Screenshot/Twitter

N. H.

18.5.2023

Tuluz je krajem aprila uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv Nanta u finalu stigao do prvog Kupa u klupskoj historiji. Dok je jedan od stopera, Logan Kosta (Costa), postigao dva pogotka u tom susretu, njegov partner u zadnjoj liniji došao je u fokus javnosti iz potpuno drugačijih razloga.

Posuđivao novac zbog kladionice

Rasmus Nikolaisen (Nicolaisen), 26-godišnji defanzivac, prema pisanju L'Equipea, posudio je novac od najmanje šest saigrača. Cifra o kojoj se radi je 100 hiljada eura, a tražio je novac kako bi nadoknadio svoje gubitke ostvarene na online klađenju.

S obzirom na to da novac nije vraćao prema dogovoru, nego znatno sporije, došlo je i do tenzija u svlačionici, a navodno, neki igrači su i odbijali igrati dok se situacija ne riješi. 

Predsjednik mu pomogao

Iz tog razloga, danski stoper je propustio utakmicu protiv Liona sredinom aprila, iako je njegov trener izostanak pravdao povredom, a za cijelu dramu saznao je i predsjednik kluba, koji mu je, navodno, ranije isplatio plaću kako bi vratio novac saigračima.

Ranije kažnjavan

Inače, Nikolaisen je prije tri godine sezonu proveo u Portsmutu, a Engleski fudbalski savez ga je tada kaznio sa 2500 funti, jer se kladio na čak 53 događaja, što je u suprotnosti s pravilima, iako se nije kladio na utakmice svog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.