REKORDNI IZNOSI

Milan, Arsenal i Napoli uključeni u rat za Portugalca: Benfika zadovoljno trlja ruke

Benfika će itekako biti zadovoljna ukoliko neki od pomenutih klubova donese odluku kako je veznjak pravi igrač za njih

Luis: Odlični veznjak Benfike. Screenshot/Twitter

N. H.

21.5.2023

Florentino Luis je novo ime koje kupi naslovnice medija posljednjih sedmica. Veznjak portugalske Benfike je želja tri velikana, a posao bi, u slučaju da se ostvari, bio rekordan za sve klubove.

Rekordna cifra

Naime, Benfika za svog veznjaka traži isplatu otkupne klauzule od 120 miliona eura, a zainteresirani klubovi su Arsenal, Milan i Napoli, prema informacijama portugalskog O Joga.

Luis ima ugovor sa Benfikom do juna 2027. godine pa portugalski velikan može mirno pregovarati i čekati da klubovi krenu sa licitiranjem, te automatski počnu sa dizanjem cijene.

Milan najzainteresiraniji

Kao najzainteresiraniji zasad se spominje Milan. Sedmostruki prvak Evrope smatra da bi Luis mogao biti igrač oko kojeg bi se u budućnosti mogao graditi projekt kluba.

Ipak, Portugalci pišu da Benfika trenutno nema želju prodati svog igrača te da bi ga pustila samo ako bi baš morala, odnosno, ako bi neko aktivirao spomenutu klauzulu od 120 miliona eura.

Nejasno je kako bi ijedan od tri spomenuta kluba to mogao, ali O Jogo piše da se dogovara XXL transfer i da su sva tri kluba itekako uključena i aktivna u pregovorima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.