TRENER SLOBODE

Pranjić na rubu suza nakon ispadanja: Teško je nešto pametno sada reći

Ja preuzimam odgovornost i za ovo danas i za stvari otkad sam ovdje, poručio je Pranjić

Pranjić: Nismo ovo očekivali. Screenshot

E. Ć.

28.5.2023

Sloboda je izgubila u posljednjem kolu Premijer lige od Željezničara (1:2) i zvanično ispala iz najjačeg ranga bh. fudbala.

Nakon meča utučen je bio trener Tuzlaka Danijel Pranjić.

- Teško je nešto pametno sada reći. Moramo prespavati. Nismo ovo očekivali. Očekivali smo pobjedu, ali moramo priznati da je Željo bio bolji danas. 

Svaki duel su uzeli, svaku drugu loptu… Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od toga? Desilo se ono što niko nije želio… - rekao je Pranjić koji je bio na rubu suza.

On je kazao da problemi Slobode nisu od jučer, te da traju već duže vrijeme.

- Ja preuzimam odgovornost i za ovo danas i za stvari otkad sam ovdje. Da li sam uspio šta promijeniti… Teško je naći neke pozitivne stvari kad si ispao, ali Sloboda će biti i sutra. 

Najgore je kad pošteno radiš, pa ti se ne vrati. Znali smo da će danas biti emocija i da ćemo plakati ili se radovati - naveo je on.

Pranjić je kazao kako nije bitno da li će on ostati ili otići sa klupe Slobode.

- Moramo se pogledat i u ogledalo i reći da smo mi jedini krivac za ovo što se desilo. Kad sve stavimo na stol, onda nije bitno hoću li ja ostati. Izvinjavam se publici koja ovo nije zaslužila. Dugo pate, ali realnost je da smo ispali - poručio je Pranjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.