ŽELI NASTUPATI ZA SRBIJU

Odbio BiH, a sada pregovara sa Zvezdom: Prija njen poziv...

Kovačević je u proteklim godinama izrastao u jednog od najboljih golmana poljske Ekstraklase, a sada razmišlja o dresu Crvene zvezde

Kovačević: Želi u Zvezdu. Kesport

N. H.

1.6.2023

Vladan Kovačević, bivši golman Sarajeva i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, nalazi se u pregovorima s Crvenom zvezdom, nakon što je Barak Bahar saopćio Milanu Borjanu da više nije prvi golman Zvezde.

Spominjano je i nekoliko imena, ali je, prema informacijama iz komšiluka, odluka vrlo vjerovatno pala na Vladana Kovačevića, koji je prethodne godine bio najbolji golman poljske Ekstraklase.

Upravo je čuvar mreže Rakova otkrio detalje pregovora sa šampionom Srbije.

- Imao sam priliku da razgovaram s ljudima iz Crvene zvezde. Poslije tog razgovora, ništa više. Da li bi Zvezda bila za mene prava opcija? Ja bih pristao da idem u Zvezdu, jer će igrati Ligu šampiona. Zvezda je Zvezda, njen poziv uvijek prija, ali poslije prvog razgovora, ništa više nije desilo - rekao je Kovačević za ATV.

Vladan Kovačević je čuvao mrežu Sarajeva, a poznat je po tome što je prihvatio poziv fudbalske reprezentacije Srbije umjesto Bosne i Hercegovine. Na njegovu žalost, trenutno ima problema s registrovanjem i selektor komšijske reprezentacije Dragan Stojković Piksi ga ne može pozvati da zabilježi prvi nastup. Mada, Srbiji neće faliti golmana pošto ih je Stojković pozvao čak pet za junski ciklus kvalifikacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.