LEGENDARNI NAPADAČ

Ibrahimović se u nedjelju oprašta od Milana, ali ne završava karijeru

Zlatan Ibrahimović, nažalost, neće moći igrati protiv Verone u posljednjem kolu Serije A zbog povrede

Ibrahimović: Napušta Milan. AP

N. H.

2.6.2023

Zlatan Ibrahimović se u nedjelju oprašta od Milana, ali, najvjerovatnije, neće završiti bogatu fudbalsku karijeru. On neće produžiti ugovor s njima i to je gotovo zvanično.

„Rosoneri“ igraju s Veronom, a kako su već osigurali nastup u Ligi prvaka, utakmica neće imati pretjeran rezultatski značaj. Ipak, to će biti idealna šansa za sve navijače Milana da isprate legendarnog Ibrahimovića.

On, nažalost, neće moći igrati na toj utakmici zbog povrede, ali će ga navijači Milana moći pozdraviti gromoglasnim aplauzima dok se njegovo ime bude predstavljalo. 

Italijanski list "Gazzetta dello Sport" prenosi da Ibrahimović ne završava karijeru.

- Mislim da još imam stvari za dati nogometu i ne pomišljam odustati od toga. Moram nastaviti igrati, ali moram pronaći ravnotežu, kao i u životu. Bez ravnoteže i stabilnosti, vi ste bomba, a bombe eksplodiraju - rekao je Ibrahimović u intervjuu za "Gazzettu".

Još nije poznato gdje bi 41-godišnji napadač mogao nastaviti karijeru. Najviše je spominjana Monca, pošto su tamo Andriano Galijani (Galliani) i Silvio Berluskoni (Berlusconi). 

Osim Monce, Ibrahimović je sigurno primamljiv i za mnoge klubove širom svijeta, koji bi dobili mnogo na popularnosti dovođenjem legendarnog Šveđanina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.