FRANCUZ NAPUŠTA ENGLESKU

Kakvu ekipu sprema Al Nassr: Krenuli i po Kantea, nude mu 100 miliona eura

Viceprvaci saudijskog prvenstva žele omalenog Kantea novcem primamiti da potpiše za njihovu ekipu i pridruži se Kristijanu Ronaldu

Kante: Blizu odlaska u Saudijsku Arabiju. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

6.6.2023

Čelzijev fudbaler Ngolo Kante velika je želja Al-Nassra, čiji je član i Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Francuskom reprezentativcu ugovor ističe 30. juna i on je spreman da postane slobodan igrač. Londonski klub je nekoliko puta pokušao produžiti ugovor s Kanteom, nudivši mu ugovor na dvije ili tri godine. Međutim, do potpisa nikad nije došlo.

Fabricio Romano sada tvrdi da su zvaničnici saudijske ekipe otputovali u Englesku kako bi obavili razgovore s Kanteom. Rečeno je da ima ponudu na stolu čija vrijednost ide i do 100 miliona eura kada se dodaju prava na fotografije i komercijalni poslovi.

Saudijska Arabija je sve primamljivija destinacija za fudbalere u poznim igračkim godinama koji se sve češće odlučuju da idu u zemlju Bliskog istoka. Razlog je novac koji im je ponuđen za njihove usluge. Tako je najveći rival Al-Nassra, za koji nastupa i Ronaldo, Al-Itihad potpisao Karima Benzemu, dok se Al-Hilal približava potpisu Lionela Mesija (Messi).

Kante je u Čelzi prešao iz redova Lestera 2016. godine. Za klub je skupio 269 nastupa, osvojivši gotovo sve moguće trofeje za sedam godina provedenih u klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.