NOVA ERA

Real Madrid u brazilskom paru vidi novog Ronalda i Bejla: Nagradio ih je njihovim brojevima

Rodrigo i Vinisijus Žunior iskristalisali su se u glavne igrače Kraljeva u prethodnoj sezoni

Vinisijus i Rodrigo. AP

N. H.

12.6.2023

Brazilski fudbaleri Vinisijus Žunior (Vinicius Jr.) i Rodrigo (Rodrygo) od naredne sezone nosit će nove brojeve na dresovima u madridskom Realu.

Nakon što je Kristijano Ronaldo otišao iz Reala, broj sedam je pripao Edenu Azaru (Hazard), ali belgijski fudbaler je razočarao i u potpunosti podbacio. 

Sedmica će sada pripasti Vinisijusu. Očekuje se da će Brazila, koji je ranije govorio kako nema namjeru promijeniti broj na dresu, biti korisniji od Azara, a u prošloj sezoni se pokazao kao jedan od najboljih igrača ovog kluba.

On je postigao 23 gola uz 21 asistenciju na 55 odigranih utakmica za Kraljeve. Iako je riječ od 22-godišnjaku, on je več skupio 225 nastupa u dresu kraljevskog kluba. Ukupno je postigao 73 gola te dodao 69 asistencija. Njegov broj 20 u budućnosti će pripasti Franu Garsiji (Garcia), povratniku u Real. 

S druge strane, nakon što je klub napustio Marko Asensio, broj 11 također je ostao bez vlasnika, a njega će preuzeti Rodrigo. Taj broj je pripadao Geretu Bejlu (Gareth Bale).

Real u novu sezonu ulazi i bez Karima Benzeme, pa će tako morati potražiti i njegovu zamjenu. Vjeruje se da će to biti Heri Kejn (Harry Kane) iz Totenhema, ali je sve još uvijek neizvjesno i posljednju riječ će imati klub iz Londona, koji u ovom trenutku traži više od 100 miliona eura kako bi pustili Engleza da napusti klub. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.