OBAVLJENA PROZIVKA

Željezničar započeo pripreme: Nekoliko fudbalera na probi

Fudbaleri sarajevskih Plavih će od 20. do 28. juna biti na pripremama na Zlatiboru

Počele pripreme Željezničara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

12.6.2023

Fudbaleri Željezničara danas su počeli pripreme za narednu sezonu. Šef stručnog štaba Nermin Bašić, potpisao je dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još jednu, obavio je prozivku na stadionu Grbavica.

On će se imati priliku uvjeriti u kvalitete osam igrača koji su stigli na probu. To su bh. fudbaleri Adonis Bilal, Maid Demirović, Arman Buzoku i Ognjen Radović, te četvorica stranaca - Hrvat Andre Đođ, Saudijac Abdulmalik Al-Jaber, Kolumbijac Faver Ramirez i Brazilac Allison Honorio.

Danas su od igrača koji su pod ugovorom trenirali Vedad Muftić, Amar Drina, Aleksandar Kosorić, Irfan Jašarević, Marin Galić, Omar Beća, Armin Hodžić, Nedim Mekić, Hamza Gasal, Andrija Drljo, Sulejman Krpić, Haris Hajdarević, Dženan Haračić, Benjamin Križevac, Amar Musić, Tarik Karić, Ajdin Kobašević, Anel Pirić, Amin Alagić i Emin Trnka.

Za razliku od njih, produženi odmor dobili su Edin Cocalić, Semir Štilić, Josef Amoa (Joseph Amoah) i Armin Hodžić (napadač). Benjamin Šehić i Emir Brković nisu trenirali s ekipom zbog povreda. 

Na prozivci se pojavio i golman Josip Bender, iako je prije nekoliko dana objavljeno da je on napustio klub. Plavi će se pripremati na Grbavici i Zlatiboru gdje će boraviti od 20. do 28. juna.

Željezničar će u sezoni koja je pred nama igrati u Premijer ligi i Kupu BiH, te kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Protivnika u evropskom takmičenju će saznati 20. juna, dok će susrete igrati 13. i 20. jula ove godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.