PROSLAVA TRIPLETE

Otkriven razlog De Brujneovog dolaska na proslavu u dresu trećeligaša

Kevin De Brujne je iznenadio sve dolaskom u dresu Šefild Venzdeja

De Brujne: Iznenadio odjevnom kombinacijom. Screenshot/Twitter

N. H.

13.6.2023

Snimci s proslave osvajanja triplete fudbalera Mančester sitija obilaze svijet, a posebno je interesantan dres u kojem se pojavio Kevin De Brujne (De Bruyne).

„Građani“ su jučer paradirali u otvorenom autobusu u okviru centralne svečanosti na ulicama Mančestera. Tu se pojavio i jedan od kandidata za najboljeg igrača svijeta. Belgijski fudbaler se pojavio u zanimljivoj odjevnoj kombinaciji.

On je na proslavu stigao u dresu doskorašnjeg trećeligaša Šefild Venzdeja. Taj izbor je okupirao pažnju britanskih medija i svi su se zapitali koji je razlog njegovog dolaska u dresu popularnih „Sova“. 

Engleski mediji su istražili odgovor i on se krije u porodičnoj vezi. Za sve je zaslužan njegov prijatelj Glen Lovens (Glenn Loovens), koji je na finalu Lige prvaka u Istanbulu nosio dres Šefilda, identičan kao onaj koji je viđen na De Brujneu.

Nizozemski fudbaler veliki je prijatelj s De Brujneom van terena, a i njihove partnerice su velike prijateljice, tako da parovi često izlaze zajedno i očigledno je nekadašnji kapiten „Sova“ poklonio belgijskom fudbaleru svoj dres. 

Iz ovog kluba, koji je prije nekoliko sedmica izborio plasman u Čempionšip, nisu propustili priku pohvaliti se kako je jedan od najboljih na svijetu nosio upravo njihov dres. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.