SELEKTOR ZMAJEVA

Hadžibegić nakon poraza: Imali smo svoje prilike, svih pet igrača se požalilo na povredu

Fudbalska reprezentacija BiH je poražena na gostovanju u Lisabonu protiv Portugala

Hadžibegić: Nakon poraza. Screenshot/BHT

N. H.

17.6.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nije bio previše zadovoljan nakon poraza Zmajeva na gostovanju Portugalu.

Portugalci su bili favoriti i to su još jednom dokazali pobjedom 3:0 protiv Zmajeva, a na kraju se može reći i da rezultat poraza naše reprezentacije nije opravdan s obzirom na sve viđeno na terenu.

- Čestitao bih Portugalu na zasluženoj pobjedi. Jedna kvalitetna ekipa koja nas je kaznila, zahvaljujući njihovoj kvaliteti i iskustvu. Mi smo imali prilika da damo gol. U prvom od Džeke i drugom od Hamulića. 

Možda je rezultat 2:1 najobjektivniji. To je to što ja mislim za našu ekipu koja je talentovana, ali nam treba iskustvo igranja ovakvih utakmica. Teški su porazi i teško ih je živjeti, specijalno trenerima. 

Naša borba nastavlja od utorka. Ekipa mi je dokazala da hoće i da može. Veliki je problem fizičke spreme. U drugom poluvremenu smo pali na fizičkom planu - kazao je Hadžibegić o utakmici u Lisabonu. 

Adrian Leon Barišić, Dal Varešanović i Said Hamulić su debitovali u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

- Pet izmjena sam izvršio zbog pet promjena. Iskoristio sam da ozvaničimo mlade igrače i igrače koji treba da se potvrde poput Hamulića i Barišić. Žao mi je. Volio bih da sam imao prilike da mijenjam ne zbog povreda i umora - rekao je Hadžibegić o debitantima u dresu reprezentacije BiH. 

- Čim izgubiš, ništa ti ne ide u korist. Na nama je da se što prije i što bolje oporavimo. Što bolje da reagujemo u utorak i do kraja kvalifikacija ima dovoljno vremena - zaključio je selektor Faruk Hadžibegić o utakmici u utorak. 

Podsjetimo, reprezentacija BiH u utorak igra protiv Luksemburga na stadionu Bilino polje u Zenici, a pobjeda će nam biti prijeko potrebna u borbi za Evropsko prvenstvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.