REALIZOVAN TRANSFER

Ozvaničeno i prvo pojačanje na Stamford Bridžu: Nkunku je "Plavac"

Kristofer Nkunku je bio najbolji strijelac Bundeslige i sigurno će pomoći Čelziju koji je imao problema sa postizanjem golova u protekloj sezoni

Nkunku: Najnoviji član Čelzija. AP

N. H.

20.6.2023

Čelzi je u prethodnih nekoliko sedmica ostao bez brojnih igrača, a očekuje se da će Stamford Bridž napustiti još nekoliko njih. Međutim, sada su "Plavci" uspjeli osigurati i prvo pojačanje. 

Kristofer Nkunku (Christopher), dosadašnji član RB Lajpciga, potpisao je ugovor sa londonskom ekipom nakon što je još u januaru bio glavna meta Čelzija. 

Vlasnik ekipe Tod Bejli (Todd Boehly) za usluge mladog Francuza će izdvojiti 60 miliona eura, a on će potpisati ugovor do juna 2029. godine. 

- Nevjerovatno je koliko sam sretan. Veliki trud su uložili u to da me dovedu u klub. Želim pokazati navijačima Čelzija šta mogu uraditi na terenu - kazao je Nkunku.

Francuski napadač je ove sezone za RB Lajpcig odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je 23 gola uz 9 asistencija. U Bundesligi je bio proglašen za najboljeg strijelca prvenstva sa 16 postignutih golova.

Veliko pojačanje će biti Nkunku za ekipu Mauricija Početina (Pochettino) koja je proteklu sezonu završila na razočaravajućem 12. mjestu Premijer lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.