REALIZOVAN TRANSFER

Nkunku potpisao za Čelzi: Rekordna zarada Lajpciga

Francuski napadač prošao je ljekarske preglede, sve tri strane usaglasile su se oko detalja višegodišnjeg ugovora, potpisale ga i Nkunku od ljeta postati novi igrač "Plavaca"

Kristofer Nkunku. skysports.com

G. Š.

17.12.2022

Ljetnji prijelazni rok nije još ni na vidiku, mnogi klubovi pripremaju se tek za predstojeći - zimski, ali već smo dobili prvi veliki transfer za narednu sezonu! Od jula 2023. godine Kristofer Nkunku bit će novi igrač Čelzija!


Rekonstrukcije napadačke linije

Bilo je glasina još ljetos, tokom aktuelne sezone naznaka da pregovori idu u dobrom smijeru, a sada je posao definitivno gotov. Tako barem tvrdi Fabricio Romano koji sa svojim "here we go!" ne ostavlja ni mrvu sumnje. 

Francuski napadač prošao je ljekarske preglede, sve tri strane usaglasile su se oko detalja višegodišnjeg ugovora, potpisale ga i Nkunku od ljeta postati novi igrač "Plavaca" u transferu koji će prema ranijim najavama iznositi 60.000.000 eura, koliko uostalom piše i u otkupnoj klauzuli ugovora koji je Nkunku sa Lajpcigom ljetos produžio. Time će njemački klub u vlasništvu kompanije Red Bul izjednačiti rekordni izlazni transfer iz ljeta 2018. godine, kada su za istu cifru Liverpulu prodali Nabija Keitu.

Ovim transferom Čelzi bi trebalo da počne novu, ko zna koju po redu, rekonstrukciju napadačke linije. Od januara 2019. godine na ovamo, londonski klub je samo na dovođenje ofanzivnih fudbalera potrošio preko 400.000.000 eura. I opet se stiče utisak da nijedan od njih nije zadovoljio. Uostalom, kada govorimo isključivo o centralnim napadačima, u timu su jedino 33-godišnji Pjer Emerik Obamejan koji je ljetos stigao u klub, talentovani Armando Broja kojeg zbog povrede neće biti do kraja sezone, te Kai Haverc koji u teoriji može da pokrije pomenutu poziciju, ali u praksi ne baš pretjerano uspješno. 

Krčka se transfer Fofana

Na papiru, tu je još i Romelu Lukaku, najskuplji od svih promašaja, na ljeto će se vratiti sa pozajmice iz Intera, što znači da će neko, kada Enkunku stigne, morati da plati ceh.

Jer, gužva će biti prevelika, posebno ako se uzme u obzir još jedan tranfer koji Čelzi polako krčka. Isti izvor, pomenuti Romano, uvjerava da je na pragu Stamford Bridža i talentovani 19-godišnji centralni napadač Moldea David Datro Fofana. Obeštećenje će navodno iznositi nešto preko 10.000.000 eura, a fudbaler iz Obale Slonovače u klub bi trebalo da stigne već u januaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.