UŽASNIH 45 MINUTA

Bilino polje je kao rijetko kada izviždalo "Zmajeve": Mogu li se spasiti sramote?

Nisu se istakle ni vedete reprezentacije Džeko i Pjanić koji nisu kreirali nijednu šansu

Hadžibegić: Ima li rješenja. FS BiH

20.6.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi nakon prvog poluvremena protiv Luksemburga (0:1) u meču 4. kola kvalifikacija za Euro 2024. godine.

"Zmajevima" je ovo važan meč jer nakon prve tri utakmice ima samo tri poraza. Očekivali smo pobjedu, ne tako lagano kao ranije, jer je Luksemburg puno snažnija ekipa nego je to bio slučaj u prethodnim duelima s našom selekcijom.

Navijači su popunili tribine Bilinog polja, napravili su sjajnu atmosferu, a dočekala ih je očajna partija naših fudbalera.

Na prste se može nabrojati kada su se sa tribina Bilinog polja čuli zvižduci na utakmicama reprezentacije. "Zmajevo gnijezdo" voli svoje "Zmajeve", ali večerašnja partija je razočarala navijače.

Nisu se istakle ni vedete reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić. Imali smo jednu priliku, kada je Kenan Kodro pogodio stativu, nakon što mu je Miroslav Stevanović vratio loptu poslije centaršuta Amara Dedića.

"Zmajevi" su kao bez krila. Igra je bezidejna, nema pritiska ni na Luksemburžane koji su bez problema čuvali loptu i trošili vrijeme.

Vidjet ćemo može li selektor Faruk Hadžibegić probuditi igrače na poluvremenu i da li će se "Zmajevi" spasiti (nove) sramote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.