KONFERENCIJSKA LIGA

Sarajevo i Torpedo remizirali u Gruziji: Eksplozivnih deset minuta donijelo sve golove

Sarajevo i Torpedo su na stadionu "Ramaz Šengelia" priuštili odličnu utakmicu

Detalj sa utakmice Torpedo - Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Detalj sa utakmice Torpedo - Sarajevo - Avaz
Detalj sa utakmice Torpedo - Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
+2

13.7.2023

FK Sarajevo je u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige gostovalo u Gruziji kod ekipe Torpedo Kutaisi. Utakmica je završila rezultatom 2:2.

Sarajevo je bilo bolji protivnik u prvih 45 minuta, a nekoliko puta su pogađali okvir gola protivnika. Prijetilo je Bordo tim preko kapitena Almedina Ziljkića, te Dala Varešanovića i Francisa Kjeremeha (Kyeremeh). 

Ipak, prvi do gola su došli fudbaleri domaće ekipe. 

Poslije kornera u 44. minuti najbolje se snašao defanzivac Nika Sandokhadze i matirao nepomičnog Lovru Rogića za vodstvo domaće ekipe i na poluvrijeme se otišlo vodstvom Torpeda.

Početak drugog poluvremena je bilo eksplozivno. 

Prvo je Sarajevo izjednačilo nakon odlične reakcije brazilskog napadača Renana Oliveire u 47. minuti, da bi samo minut kasnije Irakli Bugridze ponovo doveo u prednost svoju ekipu, poslije veoma loše reakcije Lovre Rogića, golmana Sarajeva. 

Igrala se 52. minuta kada je ponovo viđen pogodak. Ovaj put je on bio djelo Dala Varešanovića koji se najbolje snašao poslije centaršuta Ziljkića i lošeg istrčavanja golmana Kljajića.

Nakon drugog gola Sarajeva, utakmica se smirila, a fudbaleri Torpeda su bili opasniji rival nakon kraja ove utakmice. 

Dva puta je Laša Šergelašvili (Lasha Shergelashvili) u samo nekoliko minuta zaprijetio golu Sarajeva, ali je uspio Rogić dva puta odbraniti svoj gol.

Giorgi Kobuladze je imao najopasniju priliku u posljednjoj trećini utakmice. Pokušao je lukavo prevariti Rogića, ali je lopta pogodila prečku. 

Podsjetimo, revanš se igra 20. jula u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase. od 21 sat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.