HRVAT ODLUČIO

Džeki stiže pojačanje iz komšiluka: Livaković stiže u Fenerbahče

Dominik Livaković će potpisati četverogodišnji ugovor sa turskim klubom

Livaković: Na pragu Fenera. Pixsell / Marko Lukunić

N. H.

14.7.2023

Edin Džeko je prije nekoliko sedmica potpisao za Fenerbahče, a sada bi mu se tu trebao pridružiti i hrvatski golman Dominik Livaković.

Turski mediji prenose da je transfer Livakovića iz zagrebačkog Dinama u Fener gotova stvar.

Za njegove usluge su se raspitivali brojni klubovi, a spominjao se čak i prelazak u Mančester junajted.

Ipak, turski list „Yeni Safak“ u današnjem izdanju tvrdi da je Fener postigao dogovor i da će prvak Hrvatske dobiti osam miliona eura, te dva miliona kroz bonuse.

Ovaj list također dodaje da je Livaković bio protiv ovog transfera, ali da je promijenio mišljenje kada je od njegovog dovođenja odustao Viljareal.

Ovaj 28-godišnji golman je sada spreman prihvatiti četverogodišnji ugovor. 

Fenerbahče je ovog ljeta već, pored Džeke, doveo Aleksandera Đikua (Djiku) i Rajana Kenta (Ryan Kent), te uz Gustava Enrikea (Henrique) koji se vratio sa posudbe iz Flamenga, oni se sada nalaze u ogromnom problemu.

Naime, turska Superliga dozvoljava 14 stranih fudbalera po ekipi, a Fener trenutno ima 16 i neki od prvotimaca će biti primorani da spakuju kofere i napuste Istanbul.

Prema prvim informacijama glavni kandidati za napuštanje kluba su Atila Salaj (Attila Szalai), Diego Rosi (Rossi), Ali Samata (Ally Samatta) i Džošua King (Joshua), što bi otvorilo prostor za Livakovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.