HRVATSKI GOLMAN

Livaković na korak od Junajteda: Dinamo pred ogromnom zaradom

Dominiku Livakoviću se sprema transfer karijere

Livaković: Na vratima Junajteda. Pixsell / Slavko Midzor

N. H.

25.4.2023

Sprema se transfer karijere za golmana zagrebačkog Dinama Dominika Livakovića. On bi naredne sezone mogao stajati među stativama Mančester junajteda, prenose hrvatski mediji.

Veliki transfer

Dugogodišnji prvi golman Junajteda David De Hea (Gea) mogao bi napustiti Old Traford, pošto mu ugovor ističe na kraju sezone. Prema najavama, klub nema namjeru da sa Špancem produži saradnju.

Iz tih razloga oni su krenuli u potragu za njegovom zamjenom, a idealnu su pronašli u golmanu Dinama i hrvatske reprezentacije Dominiku Livakoviću.

Mnogo zainteresovanih

Navodno, Mančester junajted je spreman platiti otkupnu klauzulu u vrijednosti od 10 miliona eura čime bi Zagrepčani napravili još jedan fenomenalan transfer.

Osim Crvenih đavola, interes za njega su pokazali španski Viljareal i Real Sosijedad, te Galatasaraj, ali Livaković nema namjeru ići u Tursku.

Hrvatski golman je ove sezone za Dinamo odigrao 44 utakmice, a mrežu je netaknutom ostavio 10 puta. Promovisao se u pravu zvijezdu na minulom Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem je pomogao svojoj reprezentaciji da osvoji bronzu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.