LEGENDA BORDO KLUBA

Enver Lugušić za "Avaz": Uz malo sreće, Sarajevo može do grupne faze

Stvorili su mnogo šansi, ali je realizacija bila jako slaba, kazao je Lugušić

Lugušić: Siguran u prolaz Sarajeva. Facebook

15.7.2023

FK Sarajevo je započeo svoj put u evropskim takmičenjima za ovu sezonu. Oni su na gostovanju u Gruziji protiv Torpedo Kutaisija igrali prvu utakmicu 1. pretkola Konferencijske lige za ovu sezonu koja je završena rezultatom 2:2.

O toj utakmici za portal „Avaza“ govorio je legendarni golman Bordo kluba Enver Lugušić.

Bolji tim

- Sarajevo je bolji tim od Torpeda. Ima mnogo bolje i kvalitetnije igrači. Trebali su pobijediti prvu utakmicu. Stvorili su mnogo šansi, ali je realizacija bila jako slaba – kazao je Enver Lugušić za „Avaz“ o prvoj utakmici Sarajeva u Konferencijskoj utakmici.

Legendarni Lugušić se kratko dotakao i Lovre Rogića za kojeg je kazao da nije bio na visini zadatka, ali je dodao kako je hrvatski golman tek stigao u klub prije nekoliko dana i da će mu biti potrebno još malo vremena za adaptaciju na stil igre kakav ima Sarajevo.

Ciljana pojačanja

- Siguran sam da će Sarajevo u drugoj utakmici postići mnogo golova i da će obradovati svoje navijače i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

U klubu su pažljivo pratili na igrače i doveli ciljanja pojačanja. Siguran sam da mogu mnogo napraviti. Mislim da uz malo sreće mogu doći i do grupne faze Konferencijske lige – dodao je Lugušić o šansama Bordo tima u drugoj utakmici i nastavku evropskog putovanja.

Podsjetimo, Sarajevo u četvrtak, 20. jula igra uzvratnu utakmicu Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija. Utakmica je na programu od 21 sat na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.