PRESUDIO MU DEBAKL

Bešić, Ćivić i Gojak nakon bruke u Ligi prvaka ostali bez trenera

Stanislav Červesov, nekadašnji ruski selektor, platio je cijenu zbog ispadanja u 1. pretkolu Lige prvaka

Červesov: Dobio otkaz. Fradi.Hu / Ferencvaros

N. H.

20.7.2023

Mađarski šampion Ferencvaroš, za koji nastupaju bh. reprezentativci Muhamed Bešić, Amer Gojak i Eldar Ćivić, nevjerovatno je ispao u 1. pretkolu Lige prvaka od KI-ja s Farskih ostrva.

Prva utakmica u Klasviku završila je 0:0, a Ferencvaroš je bio ogroman favorit u revanšu, koji se igrao na prepunom stadionu „Groupama Arena“ u Budimpešti.

Međutim, navijače su tu dočekale scene mnogo strašnije od onih iz filmova strave i užasa. Na potpuni užas domaćih navijača, Ferencvaroš je izgubio 0:3 i tako se oprostio od pokušaja da se kvalifikuje u najelitnije evropsko takmičenje.

Da stvar bude još gora, taj rezultat je stajao na semaforu poslije 45 minuta do kojih su došli poslije dva gola Fredriksberga i jednog od Kasija (Kassi), koji je pogodio poslije nevjerovatnog kiksa golmana mađarskog prvaka. 

Nekoliko sati nakon debakla otkaz je dobio Stanislav Červesov. 

Nekadašnji ruski selektor je na klubu Ferencvaroša stigao u decembru 2021. godine i dva puta u nizu je uspio osvojiti prvenstvo Mađarske. Prošle sezone izborio je i drugi krug takmičenja u Evropskoj ligi.

KI iz Klasvika će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv švedskog Hakena, koji je izbacio velški TNS. U prvoj utakmici je bilo 5:1, da bi u revanšu u Velsu prolaz potvrdili pobjedom 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.