ISPUNJENO OBEĆANJE

Ajla Alimanović više nije direktorica FK Sarajevo

Ključni trenutak za njen odlazak bio je u porazu u 1. pretkolu Konferencijske lige

Alimanović: Napustila Sarajevo. Instagram

N. H.

24.7.2023

Nakon što je šef stručnog štaba FK Sarajevo Mirza Varešanović dobio otkaz, direktorica Ajla Alimanović će također napustiti klub sa Koševa.

Ona je na poziciju generalne direktorice stigla krajem 2022. godine. 

Po dolasku u klub je obećala da će Sarajevo biti među najboljim klubovima na Balkanu, ali oni u međuvremenu nisu osvojili niti jedan trofej i uspjeli su izboriti plasman u evropska takmičenja samo jednom.

Upravo takva obećanja, kao i mnoštvo kontroverznih poteza koštala su je odnosa sa najvatrenijim navijačima.

- Draga Bordo porodico, odlučila sam da podnesem neopozivu ostavku na poziciju generalne direktorice FK Sarajevo.

Nismo ostvarili dobre rezultate u Evropi i preuzimam svoj dio odgovornosti. Klubu je sada, više nego ikada potrebno jedinstvo i sigurno je da ja neću biti prepreka u tome da se navijači ujedine i vrate na Koševo.

Zahvaljujem se svim uposlenicima i partnerima na odličnoj saradnji. Hvala g. Mirviću na podršci i u dobrim i u lošim trenucima i svemu što radi za Klub.

Posebno hvala navijačima na podršci kada je bila potrebna ali i na kritikama koje su me učinile boljom osobom. Ovaj tim može i mora napraviti maksimalne rezultate! Ostajem na raspolaganju Klubu za sve što je potrebno dok se ne pronađe adekvatna zamjena - kazala je Alimanović.

Ključni trenutak za njen odlazak bio je u porazu u 1. pretkolu Konferencijske lige prošlog četvrtka kada je gruzijski Torpedo Kutaisi izbacio Sarajevo poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Podsjetimo, Sarajevo sezonu u Premijer ligi započinje protiv Sloge iz Doboja u nedjelju od 20:30 sati na stadionu Koševo. Sada ostaje da se vidi da li će njen odlazak značiti i povratak „Hordi zla“ koje su bojkotovale utakmice, ali čiji su zahtjevi sada ispunjeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.