NEOČEKIVAN PREOKRET

Livaković ne želi u Fenerbahče: Hrvat ima ponudu iz Španije

Navodno je razlog što je Fener pristao na zahtjev da se transfer realizuje nakon utakmica u Ligi prvaka zagrebačkog Dinama

Livaković: Odlazi u Španiju. Twitter

N. H.

29.7.2023

Fabricio Romaon (Fabrizio) i drugi poznati specijalisti za transfere tvrdili su da će Dominik Livaković svoju karijeru nastaviti u Fenerbahčeu.

Livaković je odavno dogovorio transfer u redove turskog velikana Fenerbahčea, ali iako su prethodne utakmice protiv Hajduka najavljivane kao njegov oproštaj od dresa zagrebačkog Dinama, on je i dalje među stativama prvaka Hrvatske.

Hrvatski golman više nije siguran da želi karijeru nastaviti u Turskoj, a navodno je razlog što je Fener pristao na zahtjev da se transfer realizuje nakon utakmica u Ligi prvaka zagrebačke ekipe.

- Fenerbahče je dogovorio sve s Dinamom i Dominikom Livakovićem. Transfer će biti realizovan nakon što što se okončaju kvalifikacije za Ligu prvaka. Dinamo je imao taj zahtjev kako bi imao dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamjenu - piše poznata turska novinarka Elis Buse Arač.

Sada su se pojavile informacije da bi Livaković ipak mogao put Španije.

- Almeria želi da dovede Livakovića jer su svjesni situacije i da transfer u Fenerbahče još uvijek nije finaliziran. Golman nije siguran da želi da ide u Tursku. On će napustiti Dinamo - napisao je Mateo Moreto.

Livaković je član Dinama od 2015. godine, a godinu dana kasnije je zauzeo startno mjesto među stativama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.