2. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Ista meta, isto odstojanje: Slovan ponovo koban za "Plemiće"

Zrinjski će svoju sreću potražiti u Evropskoj ligi i nadi da će u tom takmičenju izboriti grupnu fazu

Detalj sa utakmice Slovan - Zrinjski. HŠK Zrinjski

1.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog završili su svoj nastup u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. „Plemići“ su u revanš utakmici 2. pretkola Lige prvaka remizirali sa Slovanom iz Bratislave rezultatom 2:2. Ukupni rezultat glasio je 3:2.

Slovačka ekipa je krenula agresivno u utakmicu i prvu šansu imali su već u 2. minuti kada je lopta preletjela golmana Marića, ali je Juraj Kucka zakasnio da je pospremi u mrežu.

Međutim, fudbaleri Slovana su već u 5. minuti došli do vodstva na ovoj utakmici. Poslije kornera Čavrić je ostao sam kao duh u petercu i nije mu bilo teško da zakuca loptu u mrežu „Plemića“.

Tri minute kasnije Brazilac Lovat je pokušao uhvatiti Marića na spavanju i udarcem sa 25 metara je zaprijetio golu Zrinjskog, ali je golman mostarske ekipe to odbranio i poslao u korner.

Fudbaleri Zrinjskog su tokom prvog poluvremena izgledali bezidejno, a jedinu šansu su imali u 28. minuti kada je Ćorluka poslao loptu ka Bilbiji koji ju je spustio za Ćužu, ali je krilni napadač Zrinjskog loptu poslao visoko iznad gola. 

Priliku da sve završi u 57. minuti imao je Aleksandar Čavrić, strijelac gola za Slovan. 

Nakon što ga je Barišić olako propustio, srbijanski napadač je uputio slab udarac i to je golman Marić uspio odbraniti.

Ono što nije uradio Čavrić, jeste Šarani Zuberu (Sharani). U 66. minuti je iskoristio grešku Barišića i jednim projektilom zatresao mrežu Zrinjskog, te riješio pitanje pobjednika. 

Odmah po izvođenju lopte s centra imao je Zrinjski najbolju šansu na utakmici. Ćorluka je ubacio, a na ivici šesnaesterca je loptu dočekao Kiš. Njegov šut odlazi pored gola Borjana. 

Nadu je "Plemićima" vratio krivac za drugi gol. U 75. minuti je poslije odlično izvedenog kornera Kiša, glavom zatresao mrežu Barišić. 

Mogao je Zrinjski unijeti još veću dramu u utakmicu. Odličnu akciju u 90. minuti krunisao je udarcem Čanađija, ali je Borjan uspio odbraniti taj udarac. 

Antonio Ivančić je postavio konačnih 2:2 u sudijskoj nadoknadi nakon što se odlično snašao, ali to je bilo sve što su "Plemići" mogli uraditi. 

Zrinjski će svoju sreću potražiti u 3. pretkolu Evropske lige. Oni će svog protivnika saznati u srijedu, a potencijalni rival im je poraženi iz duela Kopenhagena (Danska) i Breidablika (Island).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.