DRUGA ŠANSA

Meho Kodro je novi selektor "Zmajeva"!

Meho Kodro je na klupi reprezentacije BiH bio već 2008. godine, ali se zadržao samo četiri mjeseca

Meho Kodro: Novi selektor. Facebook

N. H.

3.8.2023

Meho Kodro novi je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za "Dnevni avaz". 

Kako je "Avaz" ranije najavio, ovo će biti drugi put da Mostarac sjedne na klupu "Zmajeva". 

Više od mjesec se čekalo na nasljednika Faruka Hadžibegića s kojim je N/FSBiH raskinuo saradnju nakon blamaže protiv Luksemburga (0:2) u Zenici. U moru kandidata, čelnici Saveza su pronašli nekoga ko je dobio njihovu podršku.

Mehi Kodri je ovo svojevrsni povratak na klupu „Zmajeva“. On je 2008. bio selektor našeg nacionalnog tima, ali se zbog nesuglasica s tadašnjim čelnicima Saveza zadržao svega četiri mjeseca.

Kodro je postao selektor 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine nakon što se pobunio, jer je Savez bez njegove saglasnosti dogovorio prijateljski meč s Iranom u Teheranu.

Kodro je veliko igračko ime, a kao takav moći će prenijeti svoje znanje na igrače. U igračkoj karijeri je, između ostalih, nastupao za Velež, Barcelonu i Real Sosijedad.

Trenersku karijeru počeo je graditi upravo u omladinskim timovima Sosijedada. Nakon toga je vodio FK Sarajevo, te švicarske Servete i Stade Lozanj-Ouči.

Novi selektor neće imati mnogo vremena za pripremu jer prve utakmice stižu za malo više od mjesec. „Zmajevi“ će 8. septembra igrati s Lihtenštajnom, a tri dana kasnije će odmjeriti snage s Islandom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.