HOROR U ATINI

Potresni detalji posljednjih trenutaka preminulog navijača: Oprosti brate, nisam uspio

Grčka javnost i dalje je u šoku zbog tragično preminulog Mihalisa koji je stradao poslije huliganskog napada na ulicama Atine

Oproštaj od tragično preminulog navijača AEK-a. Pixsell / Stelios Stefanou / EUROKINISSI

N. H.

9.8.2023

Prijatelj ubijenog navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris), Hristos (Christos), ispričao je šta se događalo prije njegove smrti.

Grčka javnost i dalje je u šoku zbog tragično preminulog Mihalisa koji je stradao poslije huliganskog napada na ulicama Atine. 

Navijači zagrebačkog Dinama napali su navijače AEK-a i tako prouzrokovali pravi haos nako kojeg je privedeno više od 100 osoba.

Za televiziju „ANT1“ posljednje Mihalisove trenutke opisao je njegov prijatelj Hristos, koji je bio s njim. Svoju ispovijest započeo je emotivnom porukom za preminulog prijatelja.

- Oprosti brate, nisam uspio. To ti želim poručiti. 

Hristos je bio u društvu s Mihalisom kada je počeo napad „Bad Blue Boysa“.

- Trčali smo kako bismo pokušali pobjeći i u jednom trenutku sam čuo Mihalisov glas. „Brate, uboli su me, krvarim“, rekao mi je. On je sve vrijeme žestoko krvario, a s nama je bila i jedna djevojka s kojom smo zajedno sjeli u separe. 

Mihalis je u jednom trenutku poželio leći, ali mu to nismo dopustili. Ta djevojka ga je sve vrijeme pazila, glumila je medicinsku sestru i radila je sve što je mogla - pričao je Hristos.

- Nije bilo vozila hitne pomoći iako su je mnogi zvali. Koliko sam čuo policija nije dozvolila hitnoj pomoći ni vatrogascima da dođu 20-ak minuta. 

Ja sam slučajno uspio pronaći jedna privatna ambulantna kola i molio čovjeka da dođe kod stadiona, da ima puno povrijeđenih ljudi i da mi prijatelj umire. Tako je hitna pomoć došla do mjesta zločina – kazao je Hristos.

Nesretni Mihalis je bio živ kada je stigla pomoć, vijesti govore da su se za njegov život borili dva sata, ali je on nažalost podlegao povredama zadobijenim od ubodne rane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.