ŽRTVA KRVAVOG SUKOBA

Poznat termin sahrane stradalog navijača AEK-a, jeziva ispovijest njegovog prijatelja: "Brate, uboli su me"

Žao mi je, brate, nisam te uspio spasiti. To je sve što sam htio reći, ispričao je Hristos

Kacuris: Stradao u sukobu. Screenshot/Twitter

E. Ć.

10.8.2023

Krvavi sukob navijača AEK-a i Dinamo Zagreba, koji se dogodio u ponedjeljak navečer, odnio je život pristalice grčkog tima Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris). 

Posljednji ispraćaj stradalog Kacurisa bit će sutra u 17 sati u crkvi Agios Konstantinos u Elefsini.

Mihalis je stradao nakon što je zadobio nekoliko ubodnih rana, a koban je bio ubod u ruku kojim mu je presječena arterija zbog čega je iskrvario.

Jezive posljednje trenutke ubijenog Mihalisa opisao je njegov prijatelj Hristos, koji je bio uz njega dok su trčali kako bi pobjegli od huligana.

- Žao mi je, brate, nisam te uspio spasiti. To je sve što sam htio reći - rekao je shrvani Hristos za grčki ANT1 i dodao:

- Sve što sam čuo bio je glas koji je rekao: “Brate, uboden sam”. Okrenuo se da vidim ko je i šta je… i to je bio taj momak.

Znam Mihalisa sa stadiona, sa iste tribine, sa izleta… Zajedno smo bili u kafićima, ovdje u našem komšiluku, u Filadelfiji.

Hristos je ispričao kako je Mihalis mnogo krvario. Oni su se uspjeli skloniti u paviljon ispred crkve Presvetog Trojstva.

- Tamo je bila i medicinska sestra, djevojka je pokušavala učiniti sve što je mogla - naveo je on.

Dodao je da je motociklom otišao tražiti pomoć.

- Nigdje nije bilo hitne pomoći koju smo pozvali. Koliko smo saznali policija je blokirala hitnu pomoć i vatrogasce na 20 minuta.

Namjerno ih nije puštala dok ne prestane gužva. Otišao sam potom po privatno vozilo hitne pomoći na koje sam slučajno našao.

Molio sam ga. Rekao sam mu da ljudi umiru, a mi gubimo našeg čovjeka. Tako je došlo privatno vozilo hitne - ispričao je Hristos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.