NE DA SE GLEDATI U NJIH

Izabrani najružniji stadioni u Evropi: Pogledajte kompletnu listu

I dok Bosna i Hercegovina, na svu sreću, nema predstavnika na ovoj listi, Hrvatska ima

Stadion Maksimir u Zagrebu. Pixsell / Luka Stranzl

N. H.

11.8.2023

Agencija „Money“ je napravila istraživanje na osnovu recenzija na platformama poput Googlea, TripAdvisora i Football Grounda o tome koji su naružniji stadion.

I dok Bosna i Hercegovina, na svu sreću, nema predstavnika na ovoj listi, Hrvatska ima. U pitanju je stadion „Maksimir“ na kojem svoje utakmice igra zagrebački Dinamo. 

Zagrebački stadion može primi 24.851 posjetioca, a nakon zemljotresa koji su pogodili Zagreb zatvorena je istočna tribina, koja je neupotrebljiva. „Maksimir“ je zauzeo treće mjesto na listi najružnijih stadiona. 

Na prvom mjestu se nalazi stadion „Carlo Castellani“, na kojem svoje utakmice igra italijanski Empoli. Član italijanske Serije A igra na stadionu na koji stane 16.800 gledatelja, a tribine su poprilično ružno urađene.

One su, naime, potpuno razdvojene i poprilično udaljene od terena zbog velike atletske staze koja se nalazi između tribina i travnjaka. 

Dugi najružniji stadion pripada Selti iz Viga. Član španske La Lige domaće utakmice igra na „Balaidosu“. Oni su već počeli raditi na sređivanju stadiona, pa su izgrađene nove tribine.

Selta je izgradila istočnu tribinu, koja je otvorena u junu protiv Barcelone, a troškovi rekonstrukcije povećani su s 30 na 50 miliona eura. Još se mora završiti zapadna tribina. 

U pet najružnijih stadiona, osim spomenutih, nalazi se još stadion „King Badouin“ u Briselu koji ima kapacitet 50 hiljada gledatelja, kao i Hetafeov stadion „Coliseum Alfonso Perez“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.