PRIMORANI NA ŠTEDNJU

Teška vremena prijatelju moj: Igrači Barcelone ne mogu više jesti na račun kluba, mnogima ukinut prijevoz

Finansijska kriza nakon košarkaške i rukometne sekcije pogodila je i fudbalsku

Barcelona: U velikoj krizi. AP

N. H.

22.8.2023

Barcelona se posljednjih godina muči s finansijama, a sada su primorani na velike mjere štednje u okviru kojih su smanjeni budžeti košarkaške i rukometne sekcije.

Kriza neće zaobići ni fudbalsku sekciju. Oni već imaju problema sa sastavljanjem ekipe prvog tima, a fudbaleri B tima Barse više neće moći jesti na račun kluba.

Trener Barcelona Atletika, kako je službeni naziv B tima katalonskog giganta, Rafael Markez (Marquez) obavijestio je svoje igrače kako više neće moći jesti u restoranu u sklopu kompleksa. 

Barcelona je prekinula saradnju s kompanijom koja je posluživala jelo fudbalerima B tima, a kao razlog je navedeno da „igrači više voli jesti kući nego ostajati u sportskom kompleksu nakon treninga“.

Ovo sve dolazi nakon što je već raskinut ugovor s taksi kompanijom koja je prevozila igrače mlađih uzrasta La Masije na treninge i vraćala ih kući nakon toga. 

Mnogi roditelji su primorani djecu slati busevima na treninge, što je neke od njih natjeralo da ih ispišu iz legendarne škole fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.