O ČEMU SE ŠUTI

Dudić: Izgubiti Ahmedhodžića je ravno samoubistvu, šta je problem reći šta ubija reprezentaciju

I naši bivši selektori, kad napuste mjesto selektora u BiH, nekad kroz razgovor spomenu probleme u reprezentaciji i Savezu, rekao je Dudić

Dudić: Ahmedhodžića nešto tišti. N/FS BiH / Screenshot

E. Ć.

12.9.2023

Feđa Dudić i Mensur Dogan bili su gosti u studiju BHRT-a, te su komentarisali poraz Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Islanda u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2024. (1:0).

Dudić se, između ostalog, dotaknuo slučaja Anela Ahmedhodžića kojeg nije bilo na ovom okupljanju. Iz Saveza je rečeno da se Anel nikome nije javljao, pa je suspendovan.

- Izgubiti štopera poput Ahmedhodžića je ravno samoubistvu. Šta god bilo u pozadini iza ovog slučaja, sve se riješi normalnim razgovorom jer je očito da ga nešto tišti što nije iznio u javnost. 

I naši bivši selektori, kad napuste mjesto selektora u BiH, nekad kroz razgovor spomenu probleme u reprezentaciji i Savezu ali kriju mnoge probleme u javnosti. Šta je problem reći o čemu se tu radi, šta ubija reprezentaciju. Od toga treba krenuti - rekao je Dudić.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju reprezentacije BiH. Savez ga je suspendovao na insistiranje selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Kasnije se Ahmedhodžić oglasio i naveo da je povrijeđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.