NAKON GOSPODSKOG ČINA

U Veležu oduševljeni potezom Sloge, poslali im i poruku

Utakmica je ponudila dobar fudbal, šest golova, a poslije je viđena gesta koja može poslužiti kao primjer svima u bh. fudbalu

Sa utakmice u Mostaru. FK Velež

E. Ć.

24.9.2023

Fudbaleri Veleža slavili su na svom terenu u sjajnoj utakmici protiv dobojske Sloge u kojoj je viđeno čak šest golova (4:2).

Meč je obilježilo i veliko nevrijeme usljed kojeg je nestalo električne energije zbog kojeg je prekid trajao 15 minuta. Osim golijade i prekida vrijedi istaći i Nermina Haskića, koji je dao het-trik za "Rođene".

Priča o utakmici je dobila i "treće poluvrijeme". Velež je podijelio fotografiju iz gostujuće svlačionice i pokazao lijepu stranu bh. fudbala.

Naime, Dobojlije su počistile sve sa sobom i ostavile svlačionicu u onakvom stanju u kakvom su je i zatekli prije dolaska.

- Po završetku sinoćnje utakmice 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, osoblje našeg stadiona Rođeni ostalo je ugodno iznenađeno prizorom kojeg su zatekli u gostujućoj svlačionici. Dobojlije su, kako to i dolikuje velikom klubu, gostujuću svlačionicu ostavili u besprijekorno čistom i urednom stanju.

Način na koji su se naši sinoćnji gosti iz Doboja ophodili prema imovini Fudbalskog kluba Velež predstavlja primjer sportskog ponašanja i uzajamnog poštovanja dva kluba bogate tradicije.

U utakmici koja je obilovala uzbuđenjima, Rođeni su uz hat-trick raspoloženog Nermina Haskića, te jednim golom Adnan Džafića ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 4:2 i na najbolji način "ovjerili" pobjedu sa gostovanja u Konjicu.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje se ekipi FK Sloga Meridian na lijepom gestu koji zasigurno može poslužiti kao primjer svim bh. sportskim kolektivima i želi im puno sportske sreće u nastavku takmičenja - poručili su iz Veleža.

Inače, Velež u narednom kolu ide na megdan Borcu u Banjoj Luci, a Sloga dočekuje GOŠK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.