PREMIJER LIGA BIH

Željezničar prekinuo crni niz: Golom Krpića u 93. minuti savladao Široki Brijeg

Činilo se da će susret na Grbavici završiti bez pobjednika, ali se onda ukazao Sulejman Krpić, junak "Plavih"

Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
+9
E. Ć.

2.10.2023

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Široki Brijeg u posljednjoj utakmici 9. kola Premijer lige BiH sa 2:1.

Nakon uvodne inicijative Željezničara zaprijetili su gosti. Ističemo 28. minut kada je „Plave“ sjajno spasio Vedad Muftić. Prvo je odbio šut Marijana Čavara, a onda zaustavio pokušaj Bože Muse iz neposredne blizine.

„Plavi“ su poveli u 39. minuti kada je nakon sjajne asistencije Žozefa Amoe (Joseph Amoah) pogodio iskusni Semir Štilić.

Uvodne minute drugog dijela pripale su Širokobriježanima koji su se u meč vratili u 53. minuti. Činedu (Chinedu) je unio mnogo živosti u redove svog tima po ulasku u igru, a onda je proigrao Kpana koji je matirao Muftića.

Željezničar je prijetio u nastavku. Štilić je zaprijetio u 57., a potom i Edin Cocalić u 58. minuti. Najbolju šansu u drugom dijelu imao je Andrija Drljo koji je u 74. minuti sve sjajno uradio, savladao golmana gostiju, a onda pogodio prečku.

Kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika ukazao se Sulejman Krpić i u 93. minuti pogodio za oduševljenje na Grbavici.

Željezničar je tako prekinuo crni niz od pet uzastopnih poraza, te na najbolji mogući način najavio sarajevski derbi u narednom kolu. S druge strane Široki Brijeg u 10. kolu čeka Igman iz Konjica.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.