PRVAK NJEMAČKE

Bavarci su moćni u grupnoj fazi Lige prvaka: Bajern u lovu na nove rekorde

Gigant iz Minhena želi poslati Barcelonin skor u zaborav

Bajern: Gostuje u Kopenhagenu. Facebook / Bleacher Report

E. Ć.

3.10.2023

Moćna njemačka mašinerija zvana Bajern Minhen je sinonim za rekorde kada je riječ Liga prvaka, naročito prvi dio takmičenja, grupna faza.

Bavarci su u prvom kolu ove sezone savladali Mančester junajted što je bila njihova čak 35. utakmica zaredom na kojoj nisu izgubili u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nevjerovatan podatak. No, još fascinantnije zvuče oni koje Bajern želi ostvariti na gostovanju kod Kopenhagena (utorak, 21:00).

Osim što će pokušati da ostanu neporaženi i na 36. uzastopnom meču, tim Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) tražit će 14. vezanu pobjedu. Ali ni tu nije kraj.

Bajern je trenutno neporažen na posljednjih 17. gostovanja u okviru grupne faze Lige prvaka, što je rekord koji dijeli s Barcelonom.

Kada gledamo kroz brojke, duel koji će se odigrati u Kopenhagenu, vrijedi istaći i nevjerovatan podvig Tomasa Milera (Thomas Muller) koji je protiv Junajteda odigrao 143. utakmicu u najjačoj evropskoj ligi. Primjera radi, cijeli tim Kopenhagena je sakupio 142. nastupa u Ligi prvaka.

Bit će ovo prvi duel Bajerna i Kopenhagena, a Dancima neće biti nimalo lako. Nemaju dobra iskustva s Nijemcima – odigrali su 12 utakmica i nisu dobili nijednom (četiri remija i osam poraza), a sada im dolazi neprikosnoveni prvak Bundeslige.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.