INCIDENT NA UTAKMICI

Nejmar dobio flašu u glavu

Brazilsku fudbalsku zvijezdu nezadovoljna publika napala plastičnom flašom

Nejmarova burna reakcija na ovaj napad nije izostala, te je bio spreman da se sukobi s napadačem. Twitter

N. Č.

13.10.2023

Prethodne noći, u iznenađujućem susretu pred domaćim navijačima, fudbaleri Brazila odigrali su nerješeno 1:1 protiv selekcije Venecuele, izazivajući nezadovoljstvo publike na stadionu. Incident nakon posljednjeg sudijskog zvižduka šokirao je mnoge, s posebnim naglaskom na jednog od najboljih fudbalera svijeta, Nejmara.

Nakon završetka meča, gnjevni navijači su neumoljivo skandirali svojim igračima, pri čemu je Nejmar bio posebna meta njihovog bijesa. Dok je napuštao teren i ulazio u tunel, Nejmar je postao meta napada kada ga je nepoznata osoba gađala plastičnom flašom, pogodivši ga u glavu. Nejmarova burna reakcija na ovaj napad nije izostala, te je bio spreman da se sukobi s napadačem. Međutim, njegovi saigrači su momentalno reagovali kako bi sprečili eskalaciju konflikta.

Ovaj incident baca sijenku na inače uzburkani susret između Brazila i Venecuele, a fudbalski svijet se pita kako će se Nejmar i publika nositi s ovim neugodnim trenutkom dok Brazil nastavlja svoj put prema sportskim ciljevima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.