PREMIJER LIGA BIH

Mostarski derbi u znaku Zrinjskog: "Plemići" pobjedom preskočili Sarajevo i Široki Brijeg

Sjajnim prvim poluvremenom Zrinjski lagano do pobjede protiv gradskog rivala

Detalj sa utakmice Zrinjski - Velež. HŠK Zrinjski

18.10.2023

Fudbaleri Zrinjskog su ubjedljivo pobijedili Velež na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige BiH. Rezultat na kraju utakmice je glasio 3:0. 

Obje ekipe su ušle u odličnoj formi u ovaj derbi, ali na ovoj utakmici za "Rođene" su bili kobni prekidi, pošto su primili većinu golova poslije tih akcija. 

Zrinjski je do vodstva došao već u 6. minuti. Nakon prekršaja na ivici šesnaesterca Tomislav Kiš je izveo slobodni udarac, a Mario Ćuže je sjajno šutirao glavom, ostaviviši golmana Hadžikića bez ikakvih šansi. 

Naredna dva gola u prvom poluvremenu su bili djelo Slobodana Jakovljevića, defanzivca "Plemića", koji su već u prvih 45 minuta odlučili pobjednika ovog susreta. 

Jakovljević je prvo pogodio nakon što je bio u najboljoj poziciji poslije jednog udarca i odbrane golmana Veleža, da bi na samom kraju prvog poluvremena postigao drugi gol. Ovoga puta je pogodio glavom nakon kornera. 

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali su obje ekipe izašle dosta ofanzivno, što je bilo i očekivano za gostujuću ekipu. 

Treba napomenuti da su igrači Veleža prijetili svojim protivnicima, ali da su stativa i prečka u nekoliko navrata bili veliki saveznik njihovog rivala. Haskić i Gulijašvili su pogađali okvir gola.  

Gruzijac je posebno imao utjecaja na igru "Rođenih" u drugom poluvremenu i njegovim ulaskom su zaista živnuli. Međutim, to je bilo nedovoljno za bilo kakav povratak u utakmicu, ali dobra lekcija za ostatak sezone za Klafurićevu ekipu. 

Pobjedom u ovom susretu Zrinjski je preskočio Sarajevo i Široki Brijeg i zasjeo na drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok je Velež ostao peti sa 17 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.