OBAVIJEŠTEN TUŽILAC

Navijački obračun u Banjoj Luci: Troje uhapšeno, dvoje povrijeđeno

Policijski službenici su preduzeli sve mjere i radnje kako bi identifikovali učesnike tučnjave, saopćeno je iz PU Banja Luka

Policija: Identifikovala učesnike. Facebook

N. H. / Nezavisne novine

21.10.2023

U Banjoj Luci je nakon utakmice Prve lige RS došlo do tučnjave navijača BSK-a i Rudara iz Prijedora. Banjalučka policija je identifikovala sve učesnike obračuna, u kojem su dva lica povrijeđena, prenose "Nezavisne novine".

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 20.10.2023. godine, preduzimanjem mjera i radnji, identifikovali su lice B.L. iz Banjaluke i još dva maloljetna lica iz Banjaluke koja su fizički napala dva oštećena lica juče u Banjoj Luci, te lice S.K. iz Banja Luke koje je pozivalo na nasilje i podsticalo na fizički napad učesnika sportske priredbe. 

Lice B.L. i dva maloljetna lice sumnjiče se da su nakon završetka fudbalske utakmice Prve lige Republike Srpke, koja se juče odigrala u Banjoj Luci, fizički napala dva oštećena lica, na način da su im zadala više udaraca po cijelom tijelu, usljed čega su oštećena lica zadobila tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana na Univerzitetskom - kliničkom centru Republike Srpske - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Kako navode iz policije, lice B. L. je lišeno slobode zbog postojanja osnova usmnje da je počinilo krivično djelo „Nasilničko ponašanje“, a prema maloljetnim licima preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivično postupku.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci - Odjeljenje za prekršaje, kao i Centar za socijalni rad Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.