POSEBNI U SVOM STILU

Papu Gomez provocirao Murinja, Portugalac "udario" tamo gdje ga najviše boli

Murinjo? Imam samo jednu uspomenu na njega, a to je osvajanje Evropa lige sa Seviljom protiv njega, rekao je Gomez, a sada je stigao odgovor

Gomez i Murinjo: Prepucavanje izjavama. Twitter

E. Ć.

22.10.2023

Argentinski fudbaler i nekadašnji igrač Atalante i Sevilje Alehandro Papu Gomez (Alejandro) prošle sedmice je dao izjavu u kojoj je provocirao Žozea Murinja (Jose Mourinho).

Upitan o Murinju, Gomez je podsjetio na prošlosezonsko finale Evropa lige u kojem je on sa Seviljom bio bolji od Portugalčeve Rome.

- Murinjo? Imam samo jednu uspomenu na njega, a to je osvajanje Evropa lige sa Seviljom protiv njega - rekao je Gomez prošle sedmice.

Portugalski stručnjak mu je danas odgovorio i to u svom stilu.

- Imam kašalj, ali neću uzimati nikakav sirup ili tablete. Ili bih u protivnom mogao imati problema sa prolaskom anti-doping testiranja - poručio mu je Murinjo.

Podsjetimo, španski "Relevo" je prije dva dana objavio kako je Gomez suspendovan zbog korištenja dopinga dok je bio pod ugovorom sa Andalužanima.

„Relevo“ je naveo kako je Gomez suspendiran od Fudbalskog saveza Španije na dvije godine.

Inače, što se Murinja tiče on je imao svoj šou na današnjoj utakmici Rome i Monce (1:0) u 9. kolu italijanske Serie A.

Pobjedu "Vučici" donio je rezervista Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy) u nadoknadi meča, a Murinjo je provocirao protivničku klupu gestikulirajući plakanje.

Portugalski stručnjak je zbog te gestikulacije zaradio crveni karton i neće biti na klupi Rome za naredni meč protiv Intera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.