NOVI MUNDIJAL NA ZIMU

Australija iznenada povukla kandidaturu, Saudijska Arabija domaćin Svjetskog prvenstva 2034. godine

Australci su do sada bili jedini protukandidat Saudijcima, a sada su se povukli iz utrke

Bin Salman sa Kristijanom Ronaldom. Twitter

E. Ć.

31.10.2023

Australija je odlučila da povuče kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2034. godine, pa dilema o domaćinu ovog Mundijala više nema - to će biti Saudijska Arabija.

Australci su do sada bili jedini protukandidat Saudijcima, a sada su se povukli iz utrke. Pojasnili su zbog čega su donijeli tu odluku.

- Istražili smo priliku da se kandidujemo za domaćinstvo FIFA Svjetskog prvenstva i, uzeli smo u obzir sve faktore, došli smo do zaključka da to ne radimo za takmičenje 2034. - naveli su iz Fudbalskog saveza Australije.

Rok za prijavu kandidatura ističe danas, a kako je Saudijska Arabija ostala jedini kandidat, poznato je i ko će ugostiti najbolje reprezentacije svijeta 2034. godine.

S obzirom na to da će Saudijska Arabija biti domaćin Mundijala 2034. godine, to znači da nas očekuje još jedno zimsko Svjetsko prvenstvo, nakon što je prošle godine održano u Kataru.

Iako, prema nekim informacijama svjetskih medija, Saudijci žele organizovati Mundijal u julu kada su temperature i iznad 50 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.