NA TERENU FK IGMAN

Snažan vjetar ga u potpunosti uništio: Ministarstvo kulture i sporta KS sanirat će balon na Ilidži

Budući da FK Igman Ilidža u svom sastavu ima veliki broj omladinskih selekcija ove sportske terene koristi veliki broj mladih sportaša, saopšteno je

Vjetar napravio veliku štetu. Screenshot

E. Ć.

3.11.2023

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda poručio je da će ovo Ministarstvo učiniti sve što je u mogućnosti kako bi se sanirala velika pričinjena šteta tokom nevremena na sportskom terenu Fudbalskog kluba “Igman” Ilidža.

Usljed olujnog nevremena danas je u potpunosti uništen balon na sportskom terenu ovog kluba, jednog od najstarijih sportskih klubova u Kantonu Sarajevo.

- Nastojat ćemo obezbijediti potrebna finansijska sredstva, kako bismo osigurali da uništeni balon i tereni u njegovom sklopu, u što kraćem vremenu budu sanirani. 

Budući da FK Igman Ilidža u svom sastavu ima veliki broj omladinskih selekcija, te se takmiči u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, ove sportske terene koristi veliki broj mladih sportaša. 

S tim u vezi, učinit ćemo sve što je u našoj moći da pričinjena šteta bude vrlo brzo sanirana - najavio je ministar Magoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.