ŠOKANTAN INTERVJU

Šef albansko-kosovske mafije priznao: Opljačkao sam Ronalda i Benzemu

Mafijaš otkro detalje o pljačkama kuća poznatih sportista i zašto nije htio opljačkati Mesija

Kristijano Ronaldo. Twitter

N. Č.

7.11.2023

U nevjerojatnom intervjuu iz Španije, novinar Karlos Kilez razgovarao je s šefom "albansko-kosovske" mafije, koji je više od 20 godina vodio ovu kriminalnu organizaciju, poznatu po pljačkama ekskluzivnih vila. Šef mafije, za kojim se traga, priznao je svoju umiješanost u brojne pljačke, uključujući i kuće svjetski poznatih sportista.

Domovi poznatih

Među kućama koje su bile na meti mafijaške bande nalaze se domovi Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Johana Krojfa. U intervjuu objavljenom u listu "El Espanol," a dijelom prenesenom u "Marki," mafijaš je iznio šokantne detalje o pljačkama poznatih ličnosti.

- Mislim da smo stajali iza pljačke kuće Johana Krojfa. Ukradeno je sat koji je pripadao Dennisu Bergkampu, nekoliko sitnica od Hermesa i oko 20.000 eura. Kuća nije bila opremljena sigurnosnim kamerama ni alarmima. Kada sam ušao, shvatio sam čija je kuća - priznao je šef mafije.

Također je otkrio da su pokušali pljačkati kuću Kristijana Ronalda na Madeiri, ali plijen nije bio zanimljiv. 

- Društvene mreže su neprijatelj broj jedan poznatih ličnosti - komentirao je mafijaš.

Kuća Mesija je svetinja

Ono što je najfascinantnije u ovom intervjuu jeste da je mafijaš istakao da kuću Lea Mesija smatra svetom i da je nikome ne bi dirao. 

 - Zaustavio sam nekoliko puta ljude koji su željeli upasti u Mesijevu kuću. To sam učinio iz poštovanja prema njemu. Zato što ga volim - naglasio je mafijaš. Također je otkrio da je prije više od godinu dana dobio ponudu da opljačka Mesijevu porodičnu kuću dok je ovaj bio u Parizu - izjavio je kriminalac. 

- Ne postoji niko ko može zaustaviti mene ili bilo šta što može da mi odoli. Kada pronađem plijen, pratim ga, jurim ga, može potrajati mjesecima... sve dok unutra ne bude niko - zaključio je anonimni mafijaš. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.