GERET SAUTGEJT

Selektor Engleske ima "svog Saničanina"

Mjesecima je kritikovan zbog poziva igraču koji jedva i da sakupi koji minut u svom klubu, a sada ga je ponovo zvao u reprezentaciju

Sautgejt: Ponovo će biti kritikovan. AP

E. Ć.

9.11.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt (Gareth Southgate) objavio je spisak igrača za novembarske duele protiv Malte i Sjeverne Makedonije.

Sautgejt je mjesecima kritikovan na Otoku zbog poziva Džordanu Hendersonu (Jordan), koji nastupa u Saudijskoj Arabiji, a naročito zbog Kalvina Filipsa (Phillips) jer skoro i da nikako ne igra za svoj Mančester siti.

Ipak, to ne ometa Sautgejta da uporno poziva Filipsa u reprezentaciju. Zapravo, Filips je "Sautgejtov Saničanin".

On je ove sezone sakupio svega 215 minuta fudbala, ali to nije spriječilo Sautgejta da ga pozove i na ovo okupljanje.

Podsjetimo, bivšeg selektora BiH Ivajla Peteva (Ivaylo) su kritikovali zbog poziva defanzivcu Partizana Siniši Saničaninu. Zaslužio on ili ne poziv, uvijek se to prišivalo povezanosti s predsjednikom N/FSBiH Vicom Zeljkovićem.

Saničanina nema na posljednja tri spiska - jednom Kodrinom i dva Miloševićeva. Oni su željeli u startu izbjeći pritisak i kritike zbog poziva Saničaninu koji, ruku na srce, sada ne igra za svoj Partizan, uglavnom je na klupi.

Podsjetimo, Saničanin je "otkriven" kada je selektor bio Dušan Bajević. Tada je Saničanin pružao sjajne partije za Vojvodinu, što mu je kasnije donijelo transfer u Partizan.

No, stvari u Humskoj se nisu posložile za Saničanina onako kako se očekivalo. Trebao je biti stub odbrane BiH, ali je završio na klupi "Crno-bijelih".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.